26 Ekim 2015 Pazartesi

GÜNEYKARA KAYAK MERKEZİ


Güneykaya Kayak Merkezi
Güneykaya Kayak Merkezi, 1999 yılında faaliyete geçmiş olup, Ağrı merkeze 45 km Eleşkirt ilçe merkezine ise 4 km uzaklıktadır. Konumu ve sürekli kar yağışı bakımından kayak tutkunlarının ve dağcıların uğrak noktalarındandır. Güneykaya Kayak Merkezi’nde bir otel, iki günübirlik tesis, bir kayak kulübü, 1600 metrelik bir telesiyej, çocuk oyun parkı, yürüyüş parkuru, açık otoparkları var. Kayak Merkezi’nin, 200.000 m2’lik bir alan içinde yer alan otel bölümü karayoluna 500 metre mesafede yer alıyor.

Güneykaya’da Kayak
Ağrı Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi kulüp kafeterya, telesiyej ile zirveye çıkmadan kayak sonrası dinlenme yeriniz, zirve kafeterya'da telesiyej ile zirveye çıkınca mola vereceğiniz yerler olarak hizmetinizdedir. Kayak Merkezinde Kayak Kulübünden kayak sporu malzemelerini kiralık olarak tedarik edebilir, profesyonel kokartlı kayak hocalarından kayak dersi alabilirsiniz.
Güneykaya kayak merkezinde, kayak mevsiminde kar kalınlığı 1-2 metreyi buluyor. Bu kayak merkezi orta ve zor pistlere sahip olup merkezde kayak mevsimi Aralık-Nisan aylarıdır.
Güneykaya Kayak Pistleri
Bölgede 1 adet telesiyej, kapalı ve açık dörtlü koltuklar ile hizmet veriyor. Türkiye’de bulunan en zor pistlerden biridir. %80’lik eğimleri olan bu tesisin, baby lifti de bulunmaktadır. Orta ve zor derecelerde pistleri ile kayak tutkunlarının büyük tecrübeler edineceği bir tesistir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More