26 Ekim 2015 Pazartesi

SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ

 

Saklıkent Kayak Merkezi; Toros sıradağlarının bir parçası olan Bakırlıdağ’ın zirvesinin kuzeye bakan yamacına doğru kurulmuş, kayak tesisleri ve dağ evlerinden oluşan bir kayak merkezidir. Dünya üzerinde “ekvator çizgisi”ne en yakın kayak merkezlerinden biri olma unvanını da kendisinde bulunduran tesis, ılıman iklimiyle de dikkat çekmektedir. Saklıkent Kayak Merkezi’nde güneşli gün sayısı ortalama 75’tir. Ortalama kar kalınlığı 100 cm ve 230 cm arasında değişirken bu kalınlık zirvede 500 cm’ye kadar çıkabilmektedir. Saklıkent Kayak Merkezi’nde Aralık ayından Nisan ayına kadar kayak sezonu sürmektedir.
Saklıkent Kayak Merkezi’nde konaklama için de her şey düşünülmüş. Tesisten kayak malzemeleri edinilebilir ve profesyonel eğitmenler tarafından kayak dersi alınabilir. Restoranları, kafeteryaları, konferans salonu ve daha bunun gibi kayak dışında kullanabileceğiniz birçok hizmetle Saklıkent Kayak Merkezi konuklarının tüm ihtiyaçlarını gidermek için tüm imkânlarını seferber ediyor. 240 yatak kapasitesiyle; hamam, sauna, jakuzi, disco, 200 kişilik toplantı salonu, 24 saat sıcak su ve duş imkanı gibi özellikleriyle dikkat çeken bir otel Saklıkent Kayak Merkezi’nde hizmet veriyor.
saklıkent kayak merkezi
Saklıkent Kayak Merkezi orman üst sınırının üzerindedir. Bu sebepten dolayıdır ki kayak konusunda en acemiden en profesyonele kadar tüm tecrübe seviyesindeki kayakçılara hitap edebilecek pistlere sahiptir. Merkez; 1 adet telesiyej, 2 adet teleski, 1 adet baby lift ve 1 adet snowtubing lifti olmak üzere 5 pistle hizmet vermektedir. Telesiyej 1400 m uzunluğunda ve 800 kişi/saat taşıma kapasitelidir. Teleski lardan biri 645 m ve 400 kişi/saat taşıma kapasiteli; diğeri 950 m uzunluğunda ve 400 kişi/saat taşıma kapasitelidir. Snowtubing lift 350 m uzunluğunda 300 kişi/saat taşıma kapasiteli ve son olarak baby lift de, 200 m uzunluğunda ve 100 kişi/saat taşıma kapasitelidir.
Saklıkent Kayak Merkezi Antalya’ya 37 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çevre illerden kolay bir şekilde kara yolundan ulaşım sağlayabileceğiniz gibi; hava yolu vasıtasıyla Antalya’ya gelip kara yoluyla merkeze de geçebilirsiniz.
saklıkent pist haritası

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More