26 Ekim 2015 Pazartesi

ILGAZ KAYAK MERKEZİ

 

Adını aldığı Ilgaz sıradağları üzerinde bulunan Ilgaz Kayak Merkezi yine aynı adlı Ilgaz Milli Parkı’nın içerisinde bulunmaktadır. Zirvesi yaklaşık 2850 m yükseklikte bulunan Ilgaz Kayak Merkezi kış sporları sezonunu aralık ayında açıp nisan ayında kapatmaktadır. Ancak doğal güzelliği ve etrafını oluşturan bitki örtüsü sayesinde her mevsim gidilebilecek yerlerden olarak kabul edilmektedir. Kış sporları sezonu boyunca kar kalınlığı 50 ile 200 cm arasında değişmektedir. Kayak pistleri ortalama 1800 ve 2000m arasındadır.
Ilgaz kayak merkezinde iki adet pist bulunmaktadır. Pistlerin bir tanesinde gece kayağı yapılabilmektedir. Bir tane çift iskemleli telesiyej tesisi ile birlikte bir tane teleski tesisi de Ilgaz Kayak Merkezi’nde hizmet vermektedir.
Ilgaz kayak merkezinde iki adet otel bulunmaktadır. Ayrıca en yakını tesise 3 km uzaklıkta olmak üzere civarda birkaç otel daha bulunmaktadır. Bunların dışında 5 adet devlet konukevi de Ilgaz Kayak Merkezi’nde hizmet verir. Tesislerde sorunsuz bir şekilde sağlık hizmeti alınabilmekte, ayrıca rahat bir şekilde kayak malzemelerinizi temin edebilir ve uzmanlardan kayak dersi alınabilir.
ılgaz kayak merkezi
Ilgaz Kayak Merkezi ulaşım olanakları açısından en çok Ankara ve civarındaki kış sporcuları tarafından tercih edilmektedir. Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında olan Ilgaz Kayak Merkezi; Ankara’ya 210, İstanbul’a 460 ve Kastamonu’ya 40 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Özetlemek gerekirse Ilgaz Kayak Merkezi daha çok kendisine yakın olan bölgelerden insan çekmeyi başarabiliyor. Ucuz olduğunu düşündüğü için Ilgaz Kayak Merkezi’ni tercih eden insanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. En büyük artısı, kayak yaparken size sunduğu o müthiş doğası. Sık çam ormanlarıyla kaplı Ilgaz gerçekten büyüleyici bir kayak merkezi görüntüsü ile donatılı. Eksisi ise pistinin profesyoneller tarafından yetersiz bulunması. Ilgaz Kayak Merkezi başlangıç seviyesi için yeterli olduğunu söylemekle birlikte makul fiyatlarıyla tercih edilebilir yerler arasında.
ılgaz pist haritası

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More