26 Ekim 2015 Pazartesi

KAYAK TEKNİKLERİ


Kayak sporuna yeni başlayacaksanız mutlaka bir eğitmenden ders almalısınız. Kış mevsiminin vazgeçilmez sporu olan kayak, bedensel ve zihinsel olarak sizi güçlendirir. Zorluk derece yüksek olsa da iyi bir eğitmenle bir saat içinde kayaklarla ayakta durmayı ve belirli bir hızda kaymayı öğrenebilirsiniz. Kayak teknikleri ve kayak seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri size kısaca anlattık.
Kayak Teknikleri
Carving
CARVİNG
Ortalama düzey sporcuların tercih ettiği ve özellikle yeni başlayanlara yaptırılan carving viraj almayı ve dönüşleri rahatça almanızı sağlar. Yuvarlak kenarlı, geniş topuklu kayaklar ile gerçekleştirilir. Zemin az ya da çok sert olabilir.
FREE STYLE
Kişinin isteğine göre daha çok engelli pistlerde akrobatik ve artistik figürlerin yapıldığı kayak tekniği. Sporcu kendini dilediğince zorlayabilir ve değişik kayak malzemeleri kullanabilir. Daha çok profesyonel kayakçılar tarafından gerçekleştirilir.

free-rideFREE RİDE
Pist harici doğal ortamlarda, dağların zirvesinden inmek ve serbest teknikler denemek isteyen profesyonel kayakçıların tercih ettiği bir tekniktir. Keşfedilmemiş köşeleri bulmak ve kar denizinde yüzmek isteyen usta sporcular için kendilerini geliştirmeleri için bulunmaz bir nimettir.
HALF PİPE
Kayakçılar engebelerden atlayarak havada figürler gerçekleştirirler. Half pipe ustalık gerektirir.
MONOSKİ
Türkçe karşılığı “tek” olan Latince “mono” kelimesinden türetilmiştir. Bir adet kayak ile yapılan spordur. Sert ve engebeli pistlerde yapılabilen monoski kayak tahtaları içerisinde yüksek standartlı olanlarla yapılır.
skwalSKWAL
Monoski gibi tek bir kayak ile yapılan skwal kayağı biraz farklı olarak daha ince ve daha uzun üretilir. Yan durularak bir ayak diğerinin önünde olacak şekilde sporcu hareketlerini gerçekleştirebilir.
TELEMARK
Her türlü zeminde kayma imkanı sağlayan telemark tekniğinde ayaklar kayağa önden tutturulur ve topuklar serbest bırakılır. Böylece viraj alındığında dizler neredeyse kari le temas edecek hale gelir.
BOARDER CROSS
Bir kayakçı grubunun tepeler, çukurlar ve sert virajlar bulunan pistlerde kayması.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More