26 Ekim 2015 Pazartesi

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ


Kartalkaya Kayak Merkezi
Bolu merkeze 38 km. uzaklıkta, Köroğlu Dağlarına kurulmuş Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Kartalkaya, kış turizminin ve snowboard sporunun en çok yapıldığı bölgelerdendir. Merkezin kayılabilen alanı 1850 - 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Bölge yarı ılıman bir iklime sahip olup Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi çam ormanlarıyla kaplıdır. Hakim rüzgar yönü batı - kuzeybatıdır.
Merkeze yakın üç büyük otel bulunmaktadır. Bu oteller modern çizgileri, konfor ve müşteri potansiyeli yönünden oldukça çok tercih edilirler. Otel fiyatları sezona göre değişse de uygun seçenekleri de vardır. Kayak ve kış sporlarından çoğunu deneyebileceğiniz, her bütçeye uygun konaklama bulabileceğiniz bir merkezdir.
Kartalkaya’da Kayak
Kartalkaya kayak merkezinde üç metreye ulaşan kar kalınlığı görülmektedir. Aralık ayının ilk günlerinden Mart ayının son günlerine kadar kayak yapılabilmektedir. Türkiye’de ilk ve tek snowboard için hazırlanmış Avrupa düzeyinde özel bir piste sahiptir.
Kayak tutkunlarının sık sık tercih ettiği önemli bir merkez olup, konaklamanın yanı sıra günübirlik turlar da bulunmaktadır. Bu spora yeni başlayacak olanlar için eğitmenler ve otellerin sunduğu hizmetler bulunmaktadır. Kayak malzemesi almak istemeyenler için kiralama avantajı bulunurken, alışveriş yapmak isteyenler için de seçkin mağazalar bulunmaktadır.
Siz de kayak öğrenmek istiyorsanız ya da kayak sporunda ileri seviyeye geçmek istiyorsanız Kartalkaya’nın pistlerinden ve eğitmenlerinden belirli bir fiyat karşılığında yararlanabilirsiniz.
Kartalkaya Kayak Pistleri
Kartalkaya Kartal Otel pistleri ve liftleri;
2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 lift bulunmaktadır. Mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır.
  • Yeşil Lift (Chairlift - 700 m)
  • Çamçukuru Lift (Chairlift - 650 m)
  • İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift - 900 m)
  • Resuldede 1-2 (Ski-Lift - 600 m)
  • Kazankaya (Ski-Lift - 650 m)
  • Köroğlu Lift (Ski-Lift - 1200 m)
  • 2 Baby Lift

Dorukkaya Otel Pistleri;
8 adet ski-lift, (2 adet 240 m. 1 adet 600 M.- 1 adet 750 m. 1 adet 1080 m. 1 adet 1100 m. 1 adet 1200 m. 1 adet 1500 m.) 11 adet kayak pistinden oluşmaktadır.
Ayrıca Dorukkaya Oteli’nde Türkiye'de ilk defa Avusturya'dan gelen mühendisler tarafından projelendirilmiş Türkiye'nin ilk profesyonel Snowpark’ı bulunmaktadır. Snowpark’da,
  • 3 ana Rampa,
  • 1 Corner,
  • 3 Handrail (6 metre, 4 metre ve 3 metre)
  • 3 Box (6 metre, 3 metre ve 3 metre) bulunmaktadır.
Kartalkaya Dorukkaya Kayak Pisti Haritası

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More