26 Ekim 2015 Pazartesi

ERCİYES KAYAK MERKEZİ


Erciyes Kayak Merkezi
Kayseri şehir merkezine 25 km uzaklıkta olan, Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi, İç Anadolu Bölgesi’nin mevsim özelliklerine sahiptir. Merkeze giden yol asfalt olup senenin her günü açıktır ve kış aylarında bakımı yapılmaktadır. Kış tatilcilerinin ve kayak sporu ile ilgilenenlerin uğrak yeridir.
Erciyes Kayak Merkezi’nde, her mevsim tatil yapılabilmekte olup, Kayseri’den günübirlik turlar da düzenlenmektedir. Merkezde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ait 140 yataklı kayak evi, toplamda 500 yatak kapasiteli küçük ve büyük oteller bulunmakta olup, çeşitli kamp alanları bulunmaktadır. Her bütçeye uygun otel ve konaklama seçenekleri bulunur.

Erciyes’de Kayak
Erciyes Kayak Merkezi kış mevsimi boyunca sürekli kar yağı alır. Kayak merkezi kayakçılar için çok avantajlı olup, kayak alanı 1800- 3000 m arasında yüksek zirvelere sahiptir. Kayak pistlerinin topla uzunluğu 12 km, en uzun pist ise 3,5 km’dir. Kar kalınlığı 2 m’ye ulaşan Erciyes’te, kayak için en uygun dönem Aralık ve Mart ayalarındadır. Snowboard tutkunları için çok uygun kaliteli pistlere de sahiptir. Erciye Kayak Merkezi’nde, kayağa yeni başlayanlar için özel eğitimler verilmekte ve isteyenlere kayak kıyafeti kiralama imkanı da bulunmaktadır. Erciyes de sezon boyunca kayakçıların karşılaşabileceği sağlık problemler için 24 saat hizmet veren Sağlık ocağı bulunmaktadır. Ayrıca kayak pistlerinde Jandarma kontrolü sağlamaktadır.
Erciyes Kayak Pistleri
Erciyes’de 8 adet mekanik lift bulunmaktadır. Erciyes kayak merkezindeki liftlerden 3'ü Baby-lift 3'ü teleski ve 2'si zümrüt telesiyej tarafından işletilen ve en çok tercih edileni telesiyejdir.
Erciyes kayak merkezindeki 1'inci telesiyej 1500m uzunluğunda olup, 2215 rakımdan başlar ve 2550 rakımda biter. Daha çok profesyonel kayakçılara hitap eden 2'inci telesiyej 1600 mt uzunluğunda olup kayakçıları 2550 rakımdan 3000 rakıma ulaştırır. Erciyes kayak merkezindeki bu telesiyej Türkiye’de bulunan en uzun chair-liftlerdendir.
Erciyes Kayak Pisti Haritası

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More