26 Ekim 2015 Pazartesi

YURTDIŞI KAYAK MERKEZLERİ

 

En iyi Yurtdışı kayak merkezleri
10 Numara
Aspen, Colorado
Zengin ve ünlü insanlarlakaymak istiyorsunuz? Eğer cevabınız evetse, o zaman Aspen sizin için ideal bir yer. Aspen, sarp kayalıkları ve birbirine bağlı olmayan dört dağıyla bilinir. Colorado’daki bu kayak merkezi, her seviyedeki kayakçı için özelliklere sahip olmasıyla herkese uygun bir ortam sağlıyor.
Sarp kayalıklar ve engebelerle dolu Aspen Dağı, bakımlı orta düzey koşuları içi uygundur. Ayrıca bu dağ, arka sırtındaki yüzlerce dönümlük araziye giriş yapabilecek uzman seviyedekiler için de iyi bir seçimdir. Bu şehir, genellikle durumu “gayet iyi” olanların seçtiği kayak merkezleriyle dolu olduğundan fiyatı biraz yüksek olabilir.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Sky Hotel, Hyatt Grand Aspen
yurtdışı kayak merkezleri
9 Numara
Cortina, İtalya
Belki de burası Alberto “La Bomba” Tomba’nın bu işe başladığı yerdir. Cortina’nın kayak merkezleri Alplerdeki herhangi bir merkeze denktir ve ayrıca bu şehirde 1956 Olimpiyatları düzenlenmiştir. Zermatt, İsviçre gibi Cortina’da da hayat trafik olmayan sokaklarda geçer. Dünyanın ilk kayak merkezi şehirleri arasında olan Cortina, ayrıca İtalya’nın en tarz sahibi yerlerinden biridir.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Rosa Alpina, Dolomiti Wellness Hotel

Fanes
8 Numara
Mont-Tremblant, Quebec
Fransız-Kanadalı yaşam sevinci Mont-Tremblant’da lüks ile buluşuyor. 1939’dan beri bir kayak cenneti olan Tremblant Doğu Kanada’nın en çok bilinen kayak merkezlerinden biri. Bu merkez, Kanada’da ilk, Kuzey Amerika’da da ikinci açılan kayak merkezi. Tremblant’ı daha özel yapan şey ise Montreal’den sadece bir saatlik uzaklıkta olması.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Fairmont Tremblant, Club Intrawest
7 Numara
Stowe, Vermont
Haritadaki en meşhur ve canlı kayak merkezlerinden biri olan Stowe, geleneksel New England etkileyiciliği ve bölgedeki en yüksek dikey yamaç olma özelliği taşıyor. Stowe’un iki kayak merkezi şunlardır: Mansfield Dağı ve Spruce Tepesi. İkincisi aslında Smugglers’ Notch’un alanına doğru uzanır. Sonuç olarak da, Stowe başka bir kayak merkezine teleferik bağlantısı olan az sayıdaki Amerikan kayak merkezlerinden biridir. Stowe’da 90 mağaza ve 60 restoran bulunur, böylece müşteriler kaldıkları süre boyunca buradan fazla uzaklaşmazlar.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Stowe Mountain Lodge, Inn at the Mountain
6 Numara
Chamonix-Mont-Blanc, Fransa
1924’te dünyanın ilk Kış Olimpiyatlarının yapıldığı Chamonix, Dünyanın En Ünlü Kayak Merkezleri sıralamasında birinci gelebilecek bir merkezdir. Mont-Blanc’ın eteklerinde bulunur, ki burası Alplerin en yüksek, Avrupa’nın da 2. en yüksek tepesidir (15.771 feet).
Chamonix-Mont-Blanc 9,209 feetlik dikey yükseltisiyle ve 13.7 millik dünyanın en uzun parkurlarından birine sahip olmasıyla ünlüdür.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Auberge du Bois Prin, La Valle Blanche
5 Numara
Banff/ Louise Gölü, Alberta
Kanada’daki Banff Ulusal Parkı’nın kalbinde bulunan Louise Gölü Kuzey Amerika’daki en güzel manzaralı dağ yerleşkelerinden biridir. Banff/Louise Gölü üç farklı kayak alanına sahip (Norquay Dağı/Mystic Ridge, Sunshine Village ve Louise Gölü) ve bunlarından arasında yaklaşık 31 mil uzaklık vardır.
Kanada Kayak Rehberi şunu belirtti ki Norquay “acımasız, dikey ve canavarsı tümsekleriyle efsanevi ve affetmeyen bir deneyim” sunuyor.
yurtdışı kayak merkezleri Kesinlikle gitmeniz gereken merkezler: Fairmont Chateau Lake Lousie, Banff Aspen Lodge
4 Numara

Vail, Colorado
Efsanevi Vail, piyasada “Amerikanın favori kayak merkezi” olarak tanınır bu dünyanın en iyi 5 kayak merkezlerinden biri olmayı hak eder. Birleşik Devletler’deki en büyük tekil kayak alanlarından birine sahip olan Vail ortalama 5300 dönüm kayılabilir araziye sahiptir. Ayrıca dağların birindeki en hızlı ileri teknoloji ürünü teleferikleri de unutmamalıyız. Vail birkaç sanat galerisi, müzeler, balon, kızak, buz kayağı, hokey, kar araçları ve daha fazlasını da müşterilerine sunmaktadır.
Kesinlikle kalınması gereken merkezleri: Lion Square Lodge, Vail Cascade Resort & Spa
3 Numara
Zermatt, İsviçre
Komşularından Gstaad’ın 3 adet 5 yıldızlı otelle en iyi kayak yerleşkelerinden birine sahip olması ve St. Moritz’in daha popüler olmasına rağmen, çoğu kişi İsviçre’nin en iyi kayak merkezi olarak Zermatt’ı gösterir. Aşırı derecede huzurlu ve kaçış yeri olarak, arabasız ortamı köydeki huzuru sağlar. Muhteşem manzarasıyla, Zermatt dünyanın en büyük 2. teleferikli dikey parkurunu içerir ve yüksekliği dolayısıyla büyük ölçülerle kar yağışı alır (ve düşük eğimlerde kar makinelerinden yardım alınır)
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezleri: Riffelalp Resort, Grand Hotel Zermatterhoff
2 Numara
Kitzbuhel, Avusturya
St. Anton “Avrupa’nın En Canlı kayak merkezi” ünvanını elinde bulundursa da, Innsbruck da Avrupa’nın en canlı ve en güzel şehirlerinden birine ev sahibi olsa da (Uluslararası Olimpiyat Komitesi de böyle dşünmüş olacak ki, 1964 ve 1976 kış olimpiyatları burada gerçekleştirildi), Kitzbuhel “Alplerin İncisi” olarak görülmektedir ve Avusturya Tirolündeki en popüler kayak merkezlerinden biridir. Bu 700 yıllık köy bir alp çekiciliğini konuklarına sunar. Buradaki kayak aktiviteleri 1892 kışında başlamıştır.
Kesinlikle gitmeniz gereken merkezleri: Apartmen-Hotel Almhof, Best Western Premier Kaiserhof
1 Numara
Whistler Blackcomb, British Columbia
Bu dağlar Kuzey Amerika’daki en iyi kayak ortamını sağlar ve bunu en büyük dikey yamaç olmasına borçludur. 30 yılın ve 600 milyon doların yapabilecekleri ise oldukça gariptir. Whistler’ın etkileyici köyü snowboardculara ve kayakçılara kafeler, uluslar arası mağazalar ve 100’den fazla restoran sunar ki bu restoranlarda Çin, Fransız, Yunan, İtalyan, Akdeniz, Mexican ve Tayland mutfaklarını bulabilirsiniz.
Whistler’ı bu kadar efsanevi yapan ana özelliği yemekleridir. Whistler, “Dünyanın en iyi kayak merkezi” sıralamasında büyük bir hızla yükselmiştir. Son 10 yılda, Whistler sürekli olarak “En iyi Amerikan kayak merkezi” olarak Kuzey Amerikalılar tarafından seçilmiştir. Japonlar da bu merkezi sürekli olarak en iyi yurtdışı kayak merkezi olarak değerlendirmektedir.
Kesinlikle gitmeniz gerken merkezleri: Crystal Lodge, Summit Lodge, ve Spa
yurt dışı kayak merkezleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More