Toplanan böğürtlenler poşetlenip derin
dondurucuya koyunuz. Bunda amaç donan meyvenin zarının daha rahat parçalanması
ve suyunu daha çok bırakmasıdır. Böğürtlenler 3-4 gün sonra derin dondurucudan
çıkarılır. Böğürtlenler çözülmeleri için geniş bir kaba alınır bin gün kadar
beklenir. Çözülmüş olan böğürtlenler, steril eldiven takılarak, elle güzelce
ezilir.
Genişçe bir kova içerisinde 7 kg böğürtlene 1
kg şeker ilave edilerek karıştırılır. Kovanın ağzı temiz bir tülbentle
kapatılarak içeriye sinek girişi engellenir. Sonra üzerine bir kapak konularak
kapatılır ama CO2 çıkışını engellemeyecek şekilde olmalıdır. Posanın üstte
kabuk oluşturmasını engellemek için günde bir defa karıştırılır. Bu şekilde 4
gün kadar bekletilen karışım süzme aşamasına gelir. Önce geniş delikli bir
süzgeçten sonrada
ince delikli ( ya da tülbentten) bir süzgeçten geçirilerek posasından ayrılır. Elde edilen şıra için şekerli su hazırlanır. Şeker bakteriler tarafından fermantasyona uğratılarak alkol elde edilecektir.
ince delikli ( ya da tülbentten) bir süzgeçten geçirilerek posasından ayrılır. Elde edilen şıra için şekerli su hazırlanır. Şeker bakteriler tarafından fermantasyona uğratılarak alkol elde edilecektir.

oluşur. Bu tortu bir aktarma hortumu ile günde 1 defa başka bir damacanaya alınır. Her defasında şarabın daha berraklaştığını görürsünüz. 3 haftanın sonunda damacanadan hava çıkışı tamamen bittiğinde ( bitmediyse hava çıkışı bitene kadar beklenir.) şarap hazırdır. Şarabınızı şişelere alarak ağzı kapalı olarak serin ve karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
2 yorum:
Yorum Gönder